Uterum

VI FÖRLÄNGER SOMMAREN MED ETT UTERUM

Ett uterum är ett härligt sätt att förlänga utesäsongen på. Inte bara blir det möjligt att ha närmare kontakt med naturen under en större del av året. Du får även mer utrymme för förvaring och möbler och ett krypin att använda på kyliga eller regniga sommarkvällar. Expandera din boyta och ge ditt hem mervärde med ett uterum från oss!

Flexibelt utförande som passar ditt hus

Vi levererar uterum i samarbetspartners som har ett brett utbud av uterum i olika utföranden. Vi hjälper dig att ta fram ett uterum som passar väl ihop med stilen på ditt hus och dina önskemål.

Uterum går att få i en mängd olika utföranden - från en klassisk stil med sadeltak som passar väl ihop med en sekelskiftesvilla till modernare och stramare lösningar med smala ramar som går väl ihop med moderna hus eller får en 70-talsvilla att se mer uppdaterad ut.

Stora uterum har blivit enklare att bygga

Sedan de nya Attefallshusen introducerades har det blivit enklare att bygga uterum med en ordentlig storlek - utan att behöva ansöka om bygglov först. Nu har du rätt att bygga ett uterum eller annan komplementbyggnad vid ditt hus som får vara upp till 25 kvadratmeter stor och ha en nockhöjd på upp till fyra meter. Detta är utmärkt för just uterum.

Det enda du behöver innan du sätter igång är ett godkännande från din kommun. Du skickar in en bygganmälan och inväntar ett svar, vilket brukar gå bra mycket snabbare än en ansökan om bygglov.

Med den nya storleken får hela familjen utan problem plats runt matbordet och uterummet får en högre flexibilitet och fler användningsområden.

Glasa in terrassen

Du som redan har en terrass eller en balkong kan vilja glasa in hela eller delar av denna. Inget problem! Vi har lösningar även för dig. Att glasa in en del av en balkong, terrass eller uteplats kan ge utrymmet ett mervärde då det kan användas även när det blåser eller regnar kraftigt.

Våra inglasningspartier finns med olika isoleringsnivå - från enkelglas som fungerar bra när du mest behöver ett vind- eller regnskydd - till dubbelglas med brutna köldbryggor som skapar trivsamma vinterträdgårdar. Du kan få vikpartier, skjutpartier och öppningsbara delar som gör att du kan välja hur mycket luft du vill släppa in.

Vindskydd - ett flexibelt alternativ

För dig som mest vill ha ett vindskydd och inte har behov av tak till din lösning erbjuder vi flexibla vindskydd i glas, med en fritt ställbar övre del som ger dig möjlighet att höja och sänka ditt vindskydd efter behov.

Kontakta oss idag om du är intresserad av ett uterum, inglasning eller vindskydd i glas. Vi visar gärna exempel på vad vi har gjort åt andra kunder och kan ta fram ett förslag för din fastighet. Ta gärna en titt i galleriet nedan för att få lite inspiration till ditt nya uterum. (Klicka på bilderna för att förstora dem.)

 

Ja, jag vill ha ett snyggt uterum som ger mig mer plats och en längre sommar!